Mit vigyek ajándékba a babalátogatásra?

A család, a barátok és még talán a szomszédok is alig várják, hogy leteljen a tilalmi idő, az az időszak, amíg nem lehet látogatni a babát. A „karantén” lejártát követően aztán özönleni kezdenek a népek, és persze mindenki hoz egy kis ajándékot a kicsinek és a szülőknek. Amik végül vagy továbbadásra kerülnek, vagy a szekrény alján végzik be sorsukat. Az alábbiakban néhány tanácsot osztok meg veled, hogy a vásárfia, amit a látogatásra viszel, biztosan célt találjon.

Amit mindenképp kerülj

1; Játékok

Nagy figyelmesség az újszülöttnek plüss mackót, nyuszit vagy egyéb textil állatot vinni – gondolnád. A helyzet azonban az, hogy szegény csöppség minden második látogatótól ezt fogja kapni. Bármennyire is eredeti ötletnek tűnik, a plüss állatok a tipikus letudós ajándékok. Igyekezz eredetibb lenni, főleg, hogy ebben a korban még úgysem tud igazán különbséget tenni a gyerek egy puha pléd és egy plüss állat között.

2; Zenélős, forgós, világítós ágydíszek

Na, ez az, ami talán még a plüss állatnál is rosszabb megoldás. Ha nem akarod a családot pszichiátriára küldeni, illetve örök ellenségük lenni, akkor kerüld el ezeket a szerkentyűket. A tapasztalatok amúgy is azt mutatják, hogy ezek az ágydíszek kizárólag a filmeken kerülnek ki a dobozból, majd a kiságy fölé.

3; Tápszerek, étrend-kiegészítők

Hasonlóan a játékokhoz, ez a megoldás is nagyon praktikusnak tűnhet. Nem árt azonban óvatosnak lenned, az újdonsült szülők – meg úgy amúgy az összes szülő – szereti maga összeállítani a gyermeke étrendjét. Tehát, mielőtt egy hátizsák tápszerrel toppannál be a babalátogatásra, mindenképp egyeztess az anyukával, hogy szüksége van-e rá. Nincs kellemetlenebb annál ugyanis, ha fanyar mosollyal veszik át tőled az ajándékot.

Amit mindenképp kérdezz meg

1; Ruhák

Kitűnő gondolat a babának egy body vagy rugdalózó, az anyukák nagyon szokták díjazni az efféle figyelmességet. Viszont okvetlenül konzultálj a családdal a vásárlás előtt. Hogy csak egy példát írjak: Akadnak olyan modern, tudatos szülök, akik kizárólag 100 százalékban természetes anyagokból készült ruhákba öltöztetik gyermekeiket. Ha nem akarsz melléfogni, egyeztess az anyag, minőség, márka, kialakítás, stb. tekintetében.

2; Édességet az anyának

Szintén jó választás lehet, de a kulcs itt is az egyeztetés. Az anyukák ugyanis gyakran kezdenek fogyókúrába a szülést követően, hogy ledolgozzák a terhesség alatt felszaladt kilókat. Ha nem szeretnéd a következő mondatot hallani: Kösz, de fogyózom, akkor egy telefont megér az információ, hogy jó választás-e az édesség.

3; Sört, bort az apának

Ugyanaz vonatkozik rá, mint a fentiekre: jó ötlet, de konzultálj előtte a házigazdákkal. Nem biztos, ugyanis, hogy az apának bokros teendői között lesz alkalma időt szakítani egy kis esti borozgatásra.

Amivel nem lőhetsz mellé

1; Pelenka

Ha van tökéletes babalátogatási ajándék, akkor az a pelenka. Egyszerűen nincs olyan szülő, amelyik ne örülne neki. Mivel a pelenka olyan fogyóeszköz egy babás házban, mint télen a zsebkendő, ezért biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz mellé, ha viszel 1-2 csomaggal.

2; Babatakaró

Az ajándék, amire senki nem gondol, viszont égetően szükséges egy újszülöttnél. Tudod, ez az a holmi, amit az anyuka leterít, ha kiveszi a kiságyból a gyereket. Hozzávetőleg 4-5 babatakaró szokott előfordulni egy kisgyermekes családban, tehát ha 1-2 darabot viszel, biztos sikered lesz vele.

3; Egyszerűen kérdezz rá

Tény, hogy nem a legkreatívabb megoldás, de ha eleve azt viszed ajándékba, amit szeretnének, akkor mindenki örül. Egy babás háztartásban valamire mindig szükség van, vess be némi fondorlatot, hogy kihúzd a szülőkből, mi az.

Vélemény, hozzászólás?