Gyerekruha

5 tipp a gyerekruha vásárlásának megkönnyítéséhez

by

in

Ugye ismerős a helyzet, mikor az izgő-mozgó gyerkőcre lehetetlen ráadni a felpróbálandó ruhadarabot? Azután – ha nagy nehezen sikerül felszenvedni a pulóvert vagy a cipőt – mire kettőt pislogsz, a gyerek már az üzlet másik végében van. A ruhapróba gyakran embert próbáló feladat. Az alábbiakban következzen 5 tipp, amivel megkönnyítheted a vásárlást.

A nyugodt vásárlás kulcsa a megfelelő előkészület. Ha már idejekorán felkészülsz, nem fog meglepetés érni az üzletben. Így könnyítsd meg a dolgod.

1; A méretek előzetes levétele

Ha pontosan tisztában vagy a csemetéd láb-, derék- és mellméretével, magasságával akkor akár olyan gyorsan túleshettek a ruhavásárláson, mint a karikacsapás. A testméreteit otthon is könnyedén leveheted egy szabócenti használatával. A szalag hozzávetőleg kétszáz forintba kerül, viszont akkora segítséget nyújt egy gyerekes családban, hogy mindenképp érdemes beruházni rá.

Csemetéd lábméretét a következőképpen tudod levenni. Ha a lurkó nem túl izgága, akkor állítsd rá egy tiszta fehér A4-es papírlapra. Ezt követően egy ceruzával rajzold körbe mindkét tappancsát, és kész is a mintád a cipővásárláshoz.

Ha a gyermeket képtelen vagy rávenni, hogy akár csak húsz másodpercre is, de megálljon mozdulatlanul, akkor kérj egy kis segítséget egy másik felnőttől. Illetve lehetsz kreatív is, csináljátok együtt. Ő az egyik lábát, te a másikat rajzold körbe.

2; A minőség ellenőrzése

Ha túl vagy a méretlevételen, az már fél sikernek mondható. Nagyot már nem hibázhatsz a vásárlásnál. A következő szem előtt tartandó dolog a megvételre szánt ruhadarab minősége legyen. A varrás gondossága gyakorta árulkodik a ruha megbízhatóságáról. Nyugodtan fordítsd ki a darabot, vizsgáld meg, hogy el vannak-e tökéletesen varrva a szálak, nem lóg, nem feslik-e sehol. Ellenőrizd, hogy a varrás nem túl durva tapintású-e.

Tapintásra sok minden megállapítható a ruháról. Ha az ujjaiddal durvának, nehéz légáteresztőnek érzed az anyagot, az a gyermeked bőrének is kellemetlen lesz. A cetli is árulkodó elem.

3; Az anyag ellenőrzése

Sok szülő kizárólag a természetes anyagból készült termékek vétele mellett teszi le a garast. Ez teljesen rendben van, azonban hiába a 100 százalékban természetes anyag, ha a festés mesterséges vegyi anyagok használatával történt.

Az igazán gondos gyártók a festési eljárást is szem előtt tartják, a felhasználás során kizárólag bőrbarát anyagokat használnak. A címként erről találni fogsz tájékoztatást, a gyártók ugyanis szeretik hirdetni a környezettudatos termékeiket.

Kerüld a többnyire nylont, nem természetes anyagokat tartalmazó termékeket is. Amellett, hogy nem túl komfortos érzés viselni, még a légáteresztésük is elég gyatra.

4; Az ár kérdése

Tény, hogy nem feltétlenül a legdrágább ruhák a legjobbak, és a legolcsóbbak a legkétesebb minőségűek. Mindenesetre egy olyan, nevetségesen olcsó póló minősége erősen megkérdőjelezhető, amin a gyártó, a nagykereskedő és még a kiskereskedő is profitál.

Egyszóval valóban nem minden az ár, de ha találsz egy megfelelő minőségű márkát, akkor igyekezz kitartani mellette. A nagy cégek sokszor nem kockáztatják a jó hírnevüket (és a dühös anyák haragját), ha gyerekruháról van szó.

5; A forgalom elkerülése

Ha nem akarsz órákat eltölteni a ruhaüzletben, akkor nem árt felmérned, hogy mikor vannak kevesen a boltban. Néhány helyi vállalkozásnál a Google keresőprogramja jelzi a népszerű időszakokat, így érdemes kutakodnod egy kicsit az interneten. Végső esetben pedig ott a telefon, egy hívást megér, hogy ne kelljen végtelennek tűnő perceket töltened sorban állással.